Till alla som läser bloggen,

Det är vår i Stockholm baby!



för er som inte ser det, är det faktiskt blommor, trot eller ej!


Stockholm- Nynäshamn, en jämförelse

Jag står på jobbet bakom disken. Tittar ut genom fönstret och tänker, undra va jag hade sett om det hade varit Nynäshamn?
Fulla gubbar på parkbänken? trötta mammor med barnvagnar, skitigt hår och urtvättade byxor? tanter med konsumkassar och rullatorer? och skolbarn med rosa ryggsäckar och gummistövlar från sko punkten? eller eurosko och kläder som de ärvt från sina äldre syskon eller kusiner eller så kommer de från Lindex, samt en tom ölburk vid busshållsplatsen?
 Nu mina vänner, är det ju inte det jag ser.
 Jag ser kostymklädda medelålders män med portföljer, hippa mammor med senaste barnvagnen och take away latten i högsta hugg, de ser inte alls trötta ut, de måste gå på något!
tanter med Nk- kassar och pälsar och skolbarn med hunter stövlar och kläder från polarn och pyret men det roligaste, det som gör att jag vill avlida en stund och sedan hoppas, hoppas för ett ögonblick att någon driver med mig...
Vid busshållplatsen står inte ölburken, nej, här står en vinflaska, inte en billig än inte, nej säkert 350- 500 kronors klassen. Varför? jag vill bara fråga mig varför?
Vinflaskan gör mig varm, jag är någon annanstans, inte i Nynäshamn. Det känns bra att veta att jag i morgon ska åka till Nynäshamn för att sedan åka tillbaka igen.
 Men en sak är säkert. Jag älskar, älskar Nynäshamn. Kanske för gummistövlarnas och ölburkarnas charm, jag vet inte..

Fredag förmiddag

Okej, Jag har tvättat två maskiner, en med svart (proppfull) och en med handukar.
 Jag har tagit bussen till hötorget och jag har hämtat ut biljetterna jag bokade i går kväll.
Jo, de är sant, jag Frida och Rewa ska gå på LAdy Gaga den 7 maj! hur häftigt är inte det? jag ville verkligen se henne och nu kommer det att bli av.. Hurra!
Jag har hunnit med att kolla på tre sex and the city avsnitt, flätat håret fem gånger, tittat på kläder som jag ska ha med mig till Nynäshamn och kläder som jag ska ha på mig när Thule fyller 20, tur att jag kunde byta mitt söndags pass till kväll så nu blir det party den 3e, och betalat räkningarna har jag hunnit med också, och vad är klockan? 11:59.
Är det ett tecken på att jag börjar bli gammal?
Vaknar av mig själv innan nio och äter frukost till radion. Tvättar och gör ärenden på stan och klockan har inte ens slagit tolv. Herre! inte så konstigt, det är nu det börjar.. Matilda fyller 20 på lördag hon är först ut att bli.. gammal!

Onsdag.. eller nej, torsdag..

Ska springa iväg till Drottninggatan för några ärenden. De var de. See ya!

Rewa mår illa på bussen och helt plötsligt saknade jag den känslan

Fick ett sms från min kära vän Rewa,
 hon sitter på 854an och mår illa, det är något konstigt de där, när vi förr åkte hem från gymnasiet så mådde vi båda alltid väldigt illa precis vid svängen i backen ner till hamnen. Vi satte oss på bussen, båda helt knäpptysta för vi visste vad som skulle ske några minuter senare.
Vi laddade och kunde börja småprata vid Matildas station och sedan vid Fredsgatan blev vi alltid tysta igen. Nu var de dags. Illamåendet kom. Alltid på samma plats och när man var tillbaka i centrum igen så var de borta. Sedan var de dags för mig att hoppa av. Vi hade alltid så otroligt roliga bussresor.
 Eller inte, vad säger du Rewa? folk måste ibland trott att vi inte kände varandra, men vi vet ju att vi bara satt där och laddade!


Min finaste bild i samlingen på hyllan

Snusktåg med snuskreklam


Berättar om en dröm så den inte ska bli sann, på ett tag i allafall

I natt drömde jag att min vän Matilda skulle ha trillingar. Jag hade flyttat in hos henne precis de sista dagarna innan förlossning för att hjälpa till (som om jag hade så himla mycket erfarenhet, men drömmar är drömmar) 
och vi satt och diskuterade namn över en fika på en brygga en varm sommardag.
Jag ville att de skulle heta Bella, Kenza och Tyra medans Matilda nästan hade bestämt sig men hon ville inte berätta.
Dagen var sedan kommen och hon födde i hamnen i Nynäshamn. Utanför den gamla telefonautomaten vid tåget. Herregud, mitt på gatan.
 Men det var tydligen där som man födde.
Nåväl, när allt är frid och fröjd och Matilda har fått tre(!) ungar berättar hon va de ska heta. De är nu de blir så skruvat för de har hittat tre namn där mitten bokstäverna tillsammans bildar mitt namn. Hänger ni med?
Nelly Linn och Minori. 
Fan va sjukt man kan drömma. Och, vem fan döper sin unge till Minori?

Nu Matilda, hoppas jag inte att du får för dig att föda trillingar och jag hoppas inte heller att jag måste hjälpa dig hela tiden. De skulle jag ärligt talat inte palla. Haha, men att gömma mitt namn i deras, gör mig inget!


 

Plattången!

Faaaaaaaaaaaaan jag glömde plattången i Nynäs, försökte med allt, messade Y hej å hå, men nu är de fixat. Plattången kommer till mig vid tolv tiden. Stackarn som varit utan mig såååå länge!

Onsdag

Idag ska jag möta mamma och äta lunch vid tolv, sen ska jag åka hem till stan för att börja jobba klockan fyra. Hunden väckte mig i morse, hon hoppade upp och la sig på mig. Jahaaa!
Hittade de där klippet när blondinbella snackar om att hon ser ut som anna bergendahl, att hon tycker att hon var ful på just den bilden där hon såg ut som anna, Anna är typ 1000 gånger så snyggare än blondinbella, gaaaah, att man ens orkar tänka på sånt här..
Nu ska ja lyssna vidare på den här lady gaga historian. Peace out!


Gamla Gröndalare

Nrj live radio på. Håret ska strax fönas och sedan är de iväg ut. Jag ska först göra några små saker på stan och sedan åka till nynäshamn igen. Hoppas på att möta upp Y. Kanske ska vi fika. Jag hoppas att vi ska fika. Bara hon inte är allt för trött..
De tär på henne att jobba som lärarvikarie på vår gamla grundskola. Men jag kan förstå henne. Vår klass är ju legender där.
Ingen kommer någonsin kunna uppnå det som vår klass hade. Föresten berättade Matilda att när hennes klass var på besök där (varför har ej framkommit) då bar de kniv i strumporna om någon av oss Gröndal- elever skulle gå till attack. Herre!
Men vi älskade den skolan, Gjorde vi inte? matsalen mest tror jag, lärare så som Eva och hennes speciella sätt att uttrycka sig på.
"Läs soffan" i de andra rummet där man satte sig om man inte ville läsa.. de va tider de.
Aulan, så fort man skulle gå in där va de alltid någon idiot som pressade på hela kön och så ramlade alla. Typ.
Cafeterian, som mest va ett häng för dem som skolkade. Suck.
Tänk när någon får för sig att annordna tio år efter nian eller vad man kallar de. De kommer att bli helt sjukt..


Rah rah, ah ah ahh Rah muh, Rah muh muh GaGa, ohh lala Want your bad romance


Dagens ilandsproblem

Min digitalbox är trasig nu måste jag vänta typ hela sju dagar utan TV. Satan va konstigt.



21:49 Mot nynäshamn

Imorgon åker jag ner tilll Nynäshamn! blir antagligen lite småparty! YEAH!

Lediga måndag och tisdag

Såå.. i går satte jag mig på tåget och åkte ner till nynäshamn. Mötte upp Rebba, Adam och Elin och vi gick och käkade thaimat.
Sedan blev de en te på fiket tvärs över gatan. Lagom avstånd!
Frida och Rewa kom dit också! wei!! mamma hade lagat kyckling och curry och jag kunde se förvåningen i mammas och pappas ögon när jag sa att "de här gjorde jag förra veckan"...
Idag träffade jag Rebbs och vi käkade räksallad och te Frida kom förbi med bilden och vi åkte en sväng runt ringvägen.
De va underbart! Frida släppte av oss i centrum och hon åkte vidare för att träna.. hon är så gulli.. Hittade
Yvanna och Adam och vi gick hem till Y och drack coca cola och läste sofis mode.
När jag kom hem hade mamma lagat den min favorit mat. ÅH!! 


To ten million fireflies

I'm weird 'cause I hate goodbyes, I got misty eyes as they said farewell

Jag har skrivit den själv



Jag är människan som aldrig blir nöjd. Jag är människan som aldrig blir riktigt tillfredsställd Jag är människan som ser bortom de som händer nu.
Jag är människan med drömmar om svarta kostymer, blanka ytor, stora kontor och svindyra bilar. Jag är människan med drömmar om vita stränder, stekhet sol och solbrända kroppar. Vissa klarar inte riktigt av den människan.
de tycker att man ska vara glad för de man har, tänka på att andra har de sämre. Tycker att man kan stanna på samma plan där man började, men de kan jag aldrig tillåta mig själv att göra.
Jag är människan som hela iden måste påminna mig själv om att jag bara är nitton, snart tjugo fyllda år och de är då man ska jobba så som jag gör nu. Jag är människan som vill så mycket. Jag är människan med dolda talanger och ja, jag är människan som har skrivit detta själv.


RIP

Vill här med meddela att: onsdagen den 3/3 avled en av mina bästa och närmsta vänner. Eller, vän och vän, snarare en vapendragare. Min älskade plattång!
På onsdagsmorgonen somnade hon stilla in på en byrå tillsammans med sina närmaste, hårmoussen, sprayen, hårnålarna och mig själv.
Begravningen ägde rum i stillhet med närmaste anhöriga dvs mig själv. Det var en vacker begravning och prästen (jo, plattången va kristen) talade blandannat om bra och dåliga dagar tillsammans. Bra och dåliga hårdagar. Hon hade fått gå igenom mycket den stackarn. Hon fick ta mycket stryk men höll alltid måttet. Ställde upp natt som dag och var alltid på Topp(arna) Tack för dessa år kära OBH NORDICA straightener- Björn Axén tools med keramikplattor och upp till 200 grader.
Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta!


Molly






SOL

När jag gick förbi affären på vägen hem från bussen såg jag framsidan på aftonbladet: SMHI: NU KOMMER SOLEN. jag sprang in och köpte tidningen.
Sååå.. nu har jag också dragit ur garderoben ännu en gång och idag är det FÖRSTA gången som jag hittar massor och tänker oh shit! de här ska ja ha imorgon. Fina grejer. Hurra!
Imorgon finns de planer. Ska hem till la famila Thorelli och kolla på den nya familjemedlemmen. Hundvalpar kan man aldrig få för mycket av. Fint!

Tisdag

Har haft lillasyster övernatten. Hon är en riktig puma den där. Hon har, klippt och färgat mitt hår samt fixat mina ögonbryn, så nu är även jag en puma



RSS 2.0